TIP: beslag bewaren
OverzichtBEWAARADVIES VAN BESLAG
voor pannenkoeken, crepes, poffertjes, wafels etc.
De professionele horeca is in de loop der jaren behoorlijk veranderd en zo ook de NVWA wet- en regelgeving.
Beslag valt onder de categorie bederfelijke levensmiddelen.
Bij controle dien je aan te tonen dat je je houdt aan de richtlijnen door bv etikettering of logboek.
Ongekoeld bewaren
Wij adviseren op basis van HACCP om vers gemaakt pannenkoeken-, pancakes-, wafel- en poffertjesbeslag
maximaal 1 uur buiten de koelkast te bewaren. Maak het beslag in een hiervoor bedoelde emmer of liever nog in een RVS Gastronormbak,
en dek dit af met een deksel of theedoek. Vliegen zijn gek op beslag.
Hou uw beslag weg van zonlicht.
Gekoeld bewaren
De richtlijn is dat vers pannenkoeken-, crepes-, pancakes-, wafel- en poffertjesbeslag gekoeld (max. 7 graden) voor maximaal 24 uur bewaard mag worden.
Beslag voor pannenkoeken en andere zoete snacks bevatten vaak één of meerdere rijsmiddelen. Rijsmiddelen zorgen voor een luchtig eindproduct en zijn vaak onmisbaar. Bij bewaren van beslag zal de werking van de rijsmiddelen iets teruglopen. Het beste resultaat wordt verkregen bij het verwerken van beslag binnen 3 uur na bereiding.
Enzymen vorming
Bakmixen van hoge kwaliteit bevatten volvet melkpoeder van 24 of 26%.
In combinatie met suiker gaat dit enzymenvorming opleveren.
Dat is niet schadelijk, dat kan je ook niet proeven, maar het beslag verslapt en zal minder lekker bakken.
Tip; In plaats van het beslag te bewaren, kunt u beter de producten ermee bakken bijvoorbeeld de pannenkoeken.
U kunt de pannenkoeken daarna eenvoudig weer opwarmen.
Heeft u onze Pancake-revolution.com machine al bewonderd?
Hiermee bakt u een horeca kwaliteit pannenkoek in slechts 1 minuut.
Klik hier voor onze pannenkoekenmix