Stroop voor stroopwafels - hoe ermee te werken

Artikel 8 van 20
Overzicht

Plakkerig goedje, de stroop.
Dat maakt het nog niet zo eenvoudig om ermee te werken.

Hoe te werken met stroop voor stroopwafels ?

Als u een emmer stroop koopt, moet u de inhoud eerst verwarmen voordat u dit in de strooppan kunt gieten.

Een collega gaf de tip:
Maak je handen nat, grijp de stroop in de emmer en giet het zo over.
Hmmm... Dat moet beter kunnen.

Onze tips;
Verwarm de stroop in de open emmer in de magnetron op de laagste stand gedurende plm 20 minuten.
Dit is natuurlijk afhankelijk van het vermogen vande magnetron.
Roer halverwege de stroop een keer door.

Of
Plaats de gesloten emmer stroop in een grotere emmer, en vul dit met heet water
tot de bovenkant van de stroopemmer.
Dek de grote emmer af, en laat ongeveer 18 minuten staan voordat u de stoop kunt overgieten in de strooppan.

En... Goede tip van een van onze klanten:
Zet de gesloten stroop emmer in de professionele vaatwasmachine,
doe twee spoelbeurten en de stroop glijdt zo uit de emmer.
De vaatwasser spoelt na met 80 graden zodat de emmer goed warm wordt.
Dat is in 5 minuten klaar.


Gebruik stroop op een temperatuur tussen 50 graden tot max 70 graden.
Is de stroop bij 70 graden nog te dik?
meng er een beetje warm/heet water door om de stroop te verdunnen.

Stroop kan je iedere dag opnieuw opwarmen
Stroop is max 3 maanden houdbaar vanaf productie.

Gebruik bij voorkeur een inductiekookplaat.

Opstarten; Zet de strooppan op de inductiekookplaat op 95 graden voor 14 minuten.
Zet de temperatuur daarna terug op 90 of 85 graden.
De stroop zal dan 60 tot 70 graden blijven.

 

 

 

© 2017 - 2024 Pannenkoekenwinkel.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel