Plaatstalen pannenkoekenpan inbakken
Artikelnummer: FAQ OverzichtGefeliciteerd met de aankoop van uw plaatstalen koekenpan.
U kunt de pan echter niet direct gebruiken, de pan moet eerst worden behandeld / ingebakken voor het eerste gebruik.
Stap 1
Zet de pan op een wartebron, en voeg olie in de pan toe.
Doe hier flink wat aardappelschillen en zout bij, en laat dit flink bakken.
Stap 2
Neem een keukendoek en wrijf de schillen en het zout in het oppervlakte van de pan.
Stap 3
Maak de pan leeg, er is nu een aanslag in de pan achtergebleven.
Stap 4
Wrijf met zout de aanslag in de pan los / schoon.
Doe dit niet op het vuur.
Stap 5
Verwijder het vuile zout en veeg de pan schoon.
Giet een beetje olie in de pan.
Stap 6
Verspreid de olie met een schone doek over het oppervlak van de pan.
De pan is nu klaat voor gebruik.
Tip van Dirk;
Gebruik bij stap 6 rijstolie in plaats van zonnebloemolie of olijfolie.
Rijstolie heeft een hogere verbrandings temperatuur.